ALAKFORMÁLÁS

A zsírleszívás a tengerentúlon (USA, Kanada) a leggyakrabban alkalmazott plasztikai sebészeti eljárás, amely lehetővé teszi a bizonyos testtájakon lerakódott nem kívánt zsírfelesleg eltávolítását, ezáltal a testkontúrok páciens számára kívánatos kialakítását.

Fogyókúra helyett, egész testre kiterjedően NEM alkalmazható!

A zsírszívás során az adott területen a zsírsejtek nagy százalékát eltávolítjuk, a maradék nagyobb méretű zsírsejtek már nem tudnak szaporodni, illetve nehezebben vesznek fel újabb zsírmolekulákat. Kiválóan alkalmas az alhas, a csípő, a derék, a tomportáj, a comb egy-egy területén a kontúrok kialakítására. Manapság már a térd, lábszár, boka, toka zsírszívása is rutinszerű.

A műtét 0,5 cm-es metszésen keresztül történik. A legmodernebb vibrációs technikát használjuk, amely után kevesebb a fájdalom, a bevérzés, egyenletesebb felszínt lehet kialakítani, a nehezebben hozzáférhető helyek is elérhetők.
Az érintett területre a beavatkozás után speciális, rugalmas kompressziós ruhát adunk, amelyet tartósan kell hordani.
A beavatkozás történhet helyi érzéstelenítésben, de többnyire altatásban végezzük. Utóbbi esetén 1 éjszaka kórházi tartózkodás szükséges. Varratszedés 1 hét múlva. Az első hetekben a kezelt terület duzzanata, illetve véraláfutások kialakulhatnak, amelyek fokozatosan megszűnnek. 1-2 hónap után látható az eredmény, de a végleges csak fél év múlva.

Tovább a hasplasztika galériához
Tovább a zsírleszívás galériához